Gratis snelle bezorging  |    Reviews 4.6/5

Fendi

Het in Rome gevestigde modehuis Fendi is opgericht in 1925 door het koppel Adele en Edoardo Fendi. Ze waren met hun identieke collecties al snel bekend buiten de Italiaanse stad. Iconische items, die hedendaags nog steeds gedragen worden, zijn de baguette- en peekaboobag. Het merk verwerkt in zijn items vaak het logo, zodat te herkennen is dat de items van Fendi zijn.

Pagina 1 van 4

Geschiedenis

Het merk werd in 1925 opgericht door Adele en Edoardo Fendi, in Rome. Fendi kwam naar voren als een merk dat bekend om zijn elegantie, vakmanschap, innovatie en stijl. De samenwerking met Karl Lagerfeld begon in 1965 en in 1992 detacheerde Silvia Venturini Fendi hem in de creatieve richting. In 2000 verwerft de LVMH Group FENDI en wordt in 2001 meerderheidsaandeelhouder. In 2019 wordt Silvia Venturini Fendi de creatieve directeur van Fendi. Tegenwoordig staat Fendi synoniem voor kwaliteit, traditie, experiment en creativiteit.

In 2015 verhuisde Fendi zijn kantoren naar een van de meest karakteristieke gebouwen in Rome: het Palazzo della Civiltà Italiana. De beslissing van Fendi weerspiegelt de intentie om hulde te brengen aan het erfgoed en tegelijkertijd te focussen op de toekomst.

Dít wil je weten: Fendi gaf in 2009 stageplek aan niemand minder dan Kanye West, toen hij zelf nog aan het uitvogelen was hoe hij een eigen modemerk kon leiden.

Het iconische Fendi logo

Meestal aangeduid als de “Zucca” print in zijn originele vorm en “Zucchino” in zijn smallere context. Het dubbele F logo van Fendi werd voor het eerst ontworpen door Karl Lagerfeld in de jaren ’60. En alhoewel de dubbele F iconisch te noemen valt, vond het Italiaanse modehuis het in 2018 toch tijd voor een restyling. Het her- of vernieuwen van een huisstijl of logo is nogal wat. Hoe langer een logo bestaat of hoe groter het merk is, des te meer tegen- en weerstand je zult krijgen.. Nu is veranderen of aanpassen wel een groot woord, want echt grote wijzigingen zijn het niet. Immers, het welbekende FF-logo moet wel herkenbaar blijven. En dat is gelukt. Benieuwd? Vergelijk de verschillen zelf eens!

Het logo wordt nog steeds gebruikt op verschillende producten van Fendi, met inbegrip van handtassen, portefeuilles, bagage, schoenen en kleding. Leuk feitje? Kanye West verscheen eens op een feestje met het logo in zijn haar geschoren.

Fendi kleding

Fendi kleding is chic en en stijlvol. Kleding van Fendi staat voor kwaliteit. Niet gek dus dat Fendi-ontwerpen worden gedragen door tal van modebewuste beroemdheden, waaronder rapper Rich the Kid, Real Madrid-voetballer Karim Benzema, acteur Nico Tortorella en Amerikaanse basketbalspelers Rudy Gay en Matt Kemp en vele anderen.

Fendi tassen

Tassen van Fendi zijn er genoeg! En één voordeel? Ze passen werkelijk overal bij! Een feestje? Ga voor een Fendi clutch. Dagje winkelen? Kies een Fendi crossbody bag. Ga jij voor een Fendi tas met het dubbele F logo all-over? Of wil je het logo liever eenmaal groot op je tas? De keuze is aan jou! Je zult in ieder geval altijd opvallen met een tas van Fendi.

Fendi is verantwoordelijk voor het creëren van het idee van de It-bag. De iconische Fendi Baguette is ontworpen door Silvia en verscheen voor het eerst in 1997 en werd vervolgens de meest populaire tas ter wereld - sindsdien zijn er meer dan 1.000 verschillende variaties geproduceerd door Fendi.

Nieuwe Collectie

Een van de grootste Fendi fans? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Fendi Sale

Ben je op zoek naar een dik Fendi item in de sale? Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een uniek item van Fendi kan scoren in de sale. Zet je favoriete Fendi item in je wishlist en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale ingaat!