Gratis verzending en retour
MENU

Hermès

Hermès is een Frans luxe modebedrijf opgericht in 1837, dat zich al snel heeft gevestigd als een van de meest gewilde modemerken ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. Leuk feitje: de sjaals van Hermès zijn uniek; de draad die nodig is om er 1000 van te maken is gelijk aan de afstand tussen de maan en de aarde.

Lees Meer
Hermès
OH NO... Everything sold out
Let's try something else
Heren Dames Kids

De geschiedenis van Hermès

Hermès is van origine geen modelabel, maar werd in 1837 opgericht in Parijs als leverancier van zadels en dergelijke artikelen aan de aanzienlijkste Europese families. Doordat de adel aan het eind van de 19e eeuw een nieuwe hobby had, reizen, en niet langer te paard ging, zocht men naar een ander product. Émile-Maurice Hermès, de opvolger van de stichter, Thierry Hermès, introduceerde heel wat nieuwe producten, waaronder een lijn hutkoffers, tassen en andere benodigdheden voor op reis, nog steeds alles gemaakt van zadelleer. In 1920 begon hij ook met een aanbod van horloges, juwelen en huisdecoratie. Het was ook Émile-Maurice die de winkel op de Rue Faubourg St. Honoré in Parijs opende, waar de flagshipstore nog steeds gevestigd is. Ondertussen werden al heel wat nieuwe producten toegevoegd: stropdassen, geuren en het bekende sjaaltje: de Carré.

Van 1997 tot 2003 was de Belgische modeontwerper Martin Margiela de creative director van het modehuis waarna hij werd opgevolgd door Jean Paul Gaultier. De collectie herfst en winter 2011 was de eerste collectie door Christophe Lemaire, die Gaultier in 2011 verving.

Hermès is vandaag de dag nog steeds heel erg bekend om zijn zijden sjaaltjes en de Kelly- en Birkin-bags.

Hermès Tassen

Hermès wordt het meest aanbeden om de tassen. De Kelly-bag is misschien wel de eerste officiële IT-bag. In 1956 verscheen ex-filmster en prinses van Monaco Grace Kelly op de cover van het tijdschrift Life met een Hermès-tas van krokodillenleer voor haar buik. Hiermee ontstond een klassieker. Maar de it-status van de Kelly werd overtroffen door die van de Birkin, die wat minder damesachtig is. Volgens één legende zat de Engelse actrice Jane Birkin tijdens een vliegreisje in 1984 naast de directeur van Hermès te rommelen in een canvas tas. Hij stelde voor een soortgelijke tas voor haar te maken, maar dan in luxueus Hermès-leer. Sindsdien is de Birkin de nummer één op het verlanglijstje van veel tassenliefhebbers.

De carré

De carré - het vierkante zijden sjaaltje van 90 bij 90 cm, met drukke print - is waarschijnlijk het meest-verkochte Hermès item. Het sjaaltje werd geïntroduceerd in 1937. In de jaren vijftig zorgden dames als Elizabeth Taylor en Jackie Kennedy ervoor dat de carré een stijlklassieker werd. Tweemaal per jaar komt er een collectie uit van twaalf ontwerpen. De carré is een echte musthave voor de Hermès-liefhebber!

Nieuwe Collectie

Een grote fan van de prachtige tassen en accessoires van Hermès? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Hermès Sale

Ben je op zoek naar een tas van Hermès in de sale? Dat begrijpen wij wel. Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode kans dat je nog een item van Hermès kunt scoren in de sale. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete Hermès items in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan. Máár, de tassen van Hermès gaan enorm hard. Dus heb je echt een topper op het oog? Wacht dan zeker niet te lang, want of deze überhaupt ooit de sale gaat halen, blijft de vraag…