Gratis verzending en retour
MENU

Karl Lagerfeld Sale

(261) items

Karl Lagerfeld, oftewel der Kaiser, kreeg ooit de lastige taak om in de schoenen van Coco Chanel te gaan staan. Dat deed hij, maar ook weer niet. Met een eigen visie, doorzettingsvermogen en werklust bewees hij de modewereld zijn talent voor het ontwerpen van mode. Bij Chanel, maar ook zeker bij zijn eigen label Karl Lagerfeld, dat verrijkt is met wat meer jeugdigere, glamoureuze, speelse items. Denk aan handtasjes in de vorm van zijn lievelingskat Choupette, no-nonsense espadrilles tot aan zijdezachte sjaals.

Lees Meer
Karl Lagerfeld Sale
1 / 5

Geschiedenis

Mode-icoon Karl Lagerfeld was een van de meest gevierde ontwerpers van de 21ste eeuw. Hij stond bekend om zijn relevante benadering van stijl en een samengestelde visie die klassieke en hedendaagse invloeden in evenwicht bracht. “I design like I breathe,” zei hij over zijn artistieke proces, “you don’t ask to breathe — it just happens.”

Temidden van zijn vele bezigheden was Lagerfeld de creatieve directeur van zijn eigen modehuis, dat door Parijs geïnspireerde stijlen combineert met een moeiteloos, rock-chic gemak. De brede range aan felbegeerde lifestyle-collecties omvat onder andere prêt-à-porter en accessoires voor dames en heren.

Het merk Karl Lagerfeld biedt ook een uitnodiging om de wereld van Karl te ontdekken: zijn raadselachtige persona, scherpe humor, gecultiveerde visie en geavanceerde perspectieven. Het straalt een uitgesproken geest uit die Lagerfeld herkent als meer dan alleen een man, maar een icoon, een inspiratie en een natuurkracht aan de rand van de toekomst. Het viert zijn eigen unieke gezichtspunt: "Fashion is an attitude more than a clothing detail."

Het talent van Lagerfeld breidde zich verder uit dan mode en omvat illustratie, fotografie, styling en publicatie. Hij hield ook toezicht op de creatieve richting van de modehuizen van Chanel en Fendi.

De karikatuur Karl Lagerfeld

Lagerfled was een zelf 'karikatuur', met zijn donkere bril, gepoederde paardenstaart, zwarte jeans, vingerloze handschoenen, kragen, sieraden met Chrome Hearts en een obsessieve cola-light-consumptie, bereikte hij zo'n niveau van wereldwijde bekendheid - en controverse - dat een Karl Barbiepop van $200, gemaakt in samenwerking met de toymaker Mattel, in 2014 binnen een uur was uitverkocht.

Hij werd afwisselend een 'genie', de 'kaiser' en 'overschat' genoemd. Zijn bijdrage aan mode was niet het creëren van een nieuw silhouet, zoals ontwerpers zoals Balenciaga, Dior en Coco Chanel zelf deden. In plaats daarvan creëerde hij een nieuw soort ontwerper: de shape-shifter. Dat wil zeggen, hij was de creatieve kracht die aan de top van een erfgoedmerk belandt en het opnieuw uitvindt door de sartorial-semiologie te identificeren en het vervolgens naar het heden trekt met een gezonde dosis respectloosheid en een klodder popcultuur.

Karl Lagerfeld en zijn kat

Hoewel zijn professionele leven steeds in de belangstelling kwam, bleef zijn persoonlijke leven een mysterie. Lagerfeld woonde alleen in een appartement, vol met boeken en kleding, die hij alleen deelde met een Birmaanse kat genaamd Choupette, die net zo beroemd werd als Lagerfeld zelf, met haar eigen dienstmeisjes, kussen, diamanten halskettingen en Instagram-account.

Karl Lagerfeld kleding

Kleding van kwaliteit en een gedurfde uitstraling, dat is waar items van Karl Lagerfeld om bekend staan. Ga je voor een hoodie met de tekst ‘Karl Lagerfeld’ groot op de voorkant of voor een T-shirt met daarop een visual van Karl Lagerfeld en zijn kat? Niks is te gek! Ga snel op zoek naar jou favoriete Karl Lagerfled item.

Karl Lagerfeld schoenen

Karl Lagerfeld. Een icoon. Met iconische schoenen. Van sneakers tot boots, maar zelfs ook pantoffels en slippers. Wil je er trendy bijlopen, maak dan je outfit af met schoenen van Karl Lagerfeld. Kwaliteit gegarandeerd. En een chique uitstraling ook!

Nieuwe Collectie

Grote fan van Karl Lagerfeld en zijn collecties? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Karl Lagerfeld Sale

Ben je op zoek naar een prachtig item van Karl Lagerfeld in de sale? Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een uniek product van Karl Lagerfeld kan scoren in de sale. Zet je favoriete Karl Lagerfeld items op je Winkelstraat.nl-wishlist en je krijgt direct een melding zodra deze items de sale in gaan.