Gratis verzending en retour
MENU

Celine Sale

(25) items

Net na het einde van de Tweede Wereldoorlog richtte Céline Vipiana haar kledingmerk Céline op. Ze was nog geen dertig toen ze met haar eigen bedrijf begon. Ze begon met een het op maat maken van schoenen voor kinderen en al snel kwam ze erachter dat haar core business erg goed werkte. Ze opende al snel meerdere boutiques in Parijs en wilde haar succes uitbreiden. Door te kijken naar de vraag van haar klanten begon ze met Haute Couture en breidde ze haar assortiment ook uit naar vrouwenmodellen. In 1960 begon ze met haar eerste lederen items en accessoires. In 1968 breed ze haar collectie uit met een sportcollectie. Nu ken je Céline van haar tijdloze items die klassiek en 'Parijs' zijn. Het meest populaire item is de Céline luggage handbag.

Lees Meer
Celine Sale

Céline

Celine Vipiana

In 1945 besloot de Franse Celine Vipiana kinderschoenen op maat te maken. De ontwerpster was toen nog geen dertig jaar oud. Al snel breidde zij haar collectie uit met schoenen voor volwassenen, accessoires en kleding voor dames. Met deze uitbreiding deed Celine ook direct haar intrede in Japan, waar het één van de eerste luxe merken op de markt werd. Items van Céline zijn klassiek, stijlvol en hebben een simpele en minimalistische uitstraling. Het is tijdloos, zoals Celine zelf zegt..

Nieuwe eigenaren

Het was Bernard Arnault die Céline in 1987 overnam - hij wilde het merk nieuw leven inblazen. Inmiddels waren er namelijk veel andere luxe merken bijgekomen, en Céline leek een beetje op de achtergrond te verdwijnen. Céline besloot haar merk in 1997 over te dragen aan Michael Kors. Hij werd in die tijd uitgeroepen tot de allereerste creatieve directeur en de prêt-à-porter van vrouwen. Michael Kors slaagde erin om Céline weer on top te krijgen met zijn succesvolle confectielijnen en accessoires. Onder het mom “stoppen aan de top” gaf Kors in 2004 het roer over aan Roberto Menichetti. Dat bleek minder succesvol, want al snel moest hij zijn plaats afstaan aan Ivana Omazic. Momenteel is het Phoebe Philo die ervoor zorgt dat Céline succesvol is; zo blijkt ook tijdens haar show op de Paris Fashion Week. De collecties van Phoebe maakt elke modeliefhebber enthousiast. Wellicht werd Phoebe daarom tot tweemaal toe bekroond tot Best Fashion Designer door the British Fashion Council..

Celine zonnebril

Wanneer we spreken over merken die de zonnebrillen markt domineren, mogen we Céline niet overslaan. De drie simpele puntjes, gecombineerd met het veelal zwarte montuur, springen uit het zonnebrillen rek. Is het Céline, dan zie je dat direct. Ieder jaar weet Céline een herkenbaar model op de markt te brengen die (vanzelfsprekend) door vrijwel iedere betaalbare keten wordt nagemaakt. Neem bijvoorbeeld de Céline 41450, oftewel het ‘vierkante’ ontwerp met dik montuur. Of de ‘New Audrey’ van een tijdje terug, die zo’n 50% van je gezicht bedekt. Ook op Winkelstraat.nl zijn Céline zonnebrillen populair. En dan hebben we het over Céline dames zonnebrillen én Céline heren zonnebrillen. Er staan meer dan 10 varianten online: daar zit vast en zeker iets tussen!.

Celine tas

We noemden hem al even in het begin, maar het was natuurlijk Michael Kors die Céline een boost gaf met zijn tassen collecties. Door de komst van de Boogie en Poulbot Céline tas, werd de omzet van het merk bijna verdubbeld. Phoebe Philo splitten later de Céline tassen in drie herkenbare categorieën; ‘Luggage’ ‘Cabas’ en ‘Classic.’ Elke lijn heeft eigen ontwerpen en herken je direct. Zo hoort de populaire Céline Calfskin Leather Micro Luggage Tote vanzelfsprekend bij de Luggage collectie, en zo verder. Een model die we ook zeker niet mogen vergeten te noemen; de Céline Trio bag. Volg je wat bloggers op Instagram, dan is ‘ie zeker weten een keer voorbij gekomen. De Céline Trio Bag bestaat uit drie elementen met een rits. Je draagt ‘m nonchalant over je schouder. Het is een simpel, klassiek en tijdloos model. Een investering die je hebt voor het leven. De Céline Trio Bag is tot op de dag van vandaag één van Céline’s meest populaire items aller tijden..

Céline op Winkelstraat.nl

Céline is één van de nieuwste merken op Winkelstraat.nl. Het aanbod bestaat uit Céline zonnebrillen, Céline schoenen, Céline tassen en Céline kleding voor dames. Soms wordt de collectie ook aangevuld met Céline sieraden. Wil je als eerst de new arrivals kunnen bekijken? Meld je dan even aan voor de Winkelstraat.nl newsletter. Dan weet je ook direct wanneer de Céline sale begint!.