Gratis verzending en retour
Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off
Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off

Raf Simons

(10) items

Raf Simons is een van de meest centrale en gevierde figuren in de mode geworden sinds hij in 1995 de industrie betrad, dankzij zijn werk bij zijn gelijknamige herenkledinglabel en als creative director bij Jil Sander en Dior én als chef creative officer bij Calvin Klein.

Lees Meer
Raf Simons

De geschiedenis van Raf Simons

Raf Simons werd geboren in Neerpelt, België in 1968. Hij studeerde af in Industrieel Ontwerp en Meubilairontwerp in 1991 en begon te werken als meubelontwerper voor galerijen en privé-interieurs. Hiervoor liep Raf Simons stage bij de ontwerpstudio van Walter van Beirendonck, hij werkte daar aan de presentatie en decoratie van de van Beirendonck showrooms en collecties.

In een radicale wijziging van beroep, aangestuurd door Linda Loppa, hoofd van de fashion-afdeling van de Antwerpse Koninklijke Academie, wordt hij in 1995 een zelfgetrainde herenkledingontwerper en lanceert zijn Raf Simons Label.

In 2005 werd Raf Simons benoemd tot creatief directeur van Jil Sander (heren- en dameskleding) en dit was hij van juli 2005 tot februari 2012. Van augustus 2016 tot december 2018 is Raf Simons Chief Creative Officer bij Calvin Klein.

Op 2 april 2020, wordt Raf Simons co-creatief directeur van Prada. Hij werkt hier in samenwerking met Miuccia Prada, met gelijke verantwoordelijkheden voor creatieve invoer en besluitvorming. De eerste Prada-collectie ontworpen door Miuccia Prada en Raf Simons is Spring/Summer 2021.

Raf Simons = zelfverzekerdheid

Gevoed door zijn liefde voor zowel rebelse jeugdculturen als traditionele herenkleding, komt hij halverwege de jaren negentig op in de mode en presenteert hij een radicaal ander beeld van mannelijkheid. Door de energie en de eigenheid van tienersubculturen te combineren met de scherpte en precisie van klassieke kleermakerskunst, is de look van Raf Simons zowel geïnspireerd door als ontworpen voor zelfverzekerde buitenstaanders.

Adidas x Raf Simons

Raf Simons biedt een onderscheidende kijk op de uitgebreide Adidas back-catalogus en bezoekt klassieke stijlen zoals de Stan Smith, Response Trail en Rising Star opnieuw om de grenzen tussen mode en sportkleding te laten vervagen.

Nieuwe Collectie

Groot liefhebber van Raf Simons? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Raf Simons Sale

Ben je op zoek naar Raf Simons of Adidas x Raf Simons in de sale? Dat begrijpen wij wel. Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, is er heel af en toe de kans dat je een topper van Raf Simons in de sale kunt vinden. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete items van Raf Simons in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan.