VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF -
VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF -

Burberry

Thomas Burberry richt in 1856, op slechts 21 jarige leeftijd, het modemhuis Burberry op in Basingstoke. Opgericht met de gedachte om kleding te ontwerpen die mensen beschermt tegen het Britse weer.

Meer
Burberry
Filters:
 • Maat
  Maat
 • Kleur
  Kleur
 • Sale
  Sale
 • Seizoen
  Seizoen
577 items
1 / 10
We hebben 577 Burberry items
En we voegen elke dag nieuwe toe! Wil je als eerste de nieuwste items, price-drops en meer zien? Schrijf je in voor de exclusieve Burberry updates. Maak een account aan en schrijf je in voor de exclusieve Burberry updates.
Ontvang updates
Als je je aanmeldt, stem je in met ons Privacybeleid. Het is mogelijk om op elk moment af te melden door op de link onderaan onze e-mails te klikken.

Waar staat Burberry bekend om?

Geschiedenis

In 1856 werd het modemerk Burberry opgericht door Thomas Burberry, die het merk oprichtte met in zijn achterhoofd kleding te gaan ontwerpen die mensen zou beschermen tegen het Britse weer. In 1879 vindt Thomas Burberry gabardine uit - de ademende, weerbestendige en slijtvaste stof die een revolutie teweegbrengt in regenkleding - die tot dan toe meestal zwaar en oncomfortabel was om te dragen. Gabardine werd vervolgens in 1888 gepatenteerd.

De trenchcoat van Burberry is uitgevonden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het functionele ontwerp omvat epauletten die worden gebruikt om militaire uitrusting zoals handschoenen en fluiten op te hangen, D-ringen die worden gebruikt om granaten te dragen, de pistoolklep om extra bescherming te bieden wanneer men overgaat tot actie en het stormscherm om het water er soepel af te laten stromen.

In de jaren 20 wordt, de welbekende Burberry-ruit, nu geregistreerd als handelsmerk, geïntroduceerd als voering voor haar regenkleding.

Dit is voor velen misschien een verrassing, maar modemerk Burberry heet eigenlijk pas sinds 1999 weer Burberry. Het merk is namelijk ook een tijd door het leven gegaan als Burberrys. Burberry heeft een zeer herkenbaar logo. Het ‘Equistrian Knight’ logo met een ridder te paard is in 1904 ontworpen. Het eerst beeldmerk was voorzien van het Latijnse woord “Prorsum” dat voorwaarts betekent. Dit logo is als beeldmerk geregistreerd.

In 2018 startte Burberry met het vieren diversiteit en inclusiviteit met de Rainbow Vintage-ruit in de hele februari-collectie en doneert aan drie toonaangevende organisaties - de Albert Kennedy Trust, het Trevor Project en ILGA - allemaal toegewijd aan het ondersteunen van LGBTQ + jongeren over de hele wereld.

De beroemde Burberry-ruit is één van de meest gekopieerde handelsmerk wereldwijd. Overal kom je de ruit tegen.

Burberry is luxe

Burberry heeft een eigen geurlijn en winkels over de hele wereld. Burberry staat voor klasse, upper class en hoogwaardige kwaliteit die nooit uit de mode raakt.

De Burberry sjaal

Eén van de meest bekende items van Burberry is de volledig in ruitjes bedekte Burberry sjaal. Je hebt deze sjaal vast al eens gespot bij beroemdheden, het is namelijk een modestatement dat bij niet veel beroemdheden in de kast ontbreekt.

De Burberry trenchcoat

Ook de trenchcoat van Burberry is een zeer gewild item. Deze trenchcoat maakt iedere outfit af en beschermt je tegen regen en wind. De geruite print aan de binnenzijde van de trenchcoat maakt dat de trenchcoat nét dat speciale in zich heeft.

Burberry en bekende Nederlanders

Rapper Lil’ Kleine en vriendin Jamie Vaes hebben we al eens in matching Burberry outfits de straat over zien gaan en wat stond dit hen prachtig! Ook artiesten Frenna en Nesim zijn niet vies van een Burberry item om hun outfits af te maken! We love it.

Burberry nieuwe collectie

Ben jij nou heel nieuwsgierig naar de nieuwste items van Burberry? Dan is de Winkelstraat.nl App écht iets voor jou. In onze app kun je aangeven wie jouw favoriete designers zijn en zodra één van deze designers dan nieuwe items upload, krijg jij automatisch een notificatie. Zo ben je er altijd zeker van dat jij de nieuwste Burberry items als eerste ziet. Hoe fijn is dat? Zoek naar Winkelstraat.nl in de App Store en download de app.

Burberry sale

Wij hebben je door, jij wil natuurlijk ook wel eens een Burberry item in de sale scoren! Nou dan heb je geluk, want bij Winkelstraat.nl zien wij de voorraad van honderden boutiques. De kans is dus relatief groot dat je tijdens sale periodes bij ons een afgeprijsd item van Burberry gaat vinden. En wil je er nou helemaal snel bij zijn? Zet je favoriete items van Burberry en eventuele andere designers nu meteen in je wishlist en ontvang direct een melding zodra dat item de sale in gaat. Hoe handig is dat?

Wanneer start de Burberry sale?

Als je items van Burberry in de sale wilt kopen kun je deze in je wishlist plaatsen. Zodra het item in de SALE gaat ontvang je een melding in je inbox. Weet je nog niet precies welk specifiek je met korting wil scoren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat jij aan het begin van de winter- en zomersale een melding krijgt wanneer de SALE van Burberry start.

Waar koop je Burberry?

Bij het online platform Winkelstraat.nl shop je fashion van het merk Burberry welke wordt aangeboden bij honderden premium en luxe designer stores in Europa. Dat betekent dat je in één overzicht direct de laatste collecties kunt bekijken en zie je welke exclusieve items er op dit moment op voorraad zijn. Dit maakt ons grote aanbod uniek en heb je fenomenale items binnen handbereik.