Gratis verzending en retour
Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off
Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off Winter SALE - up to 60% off

Jil Sander Sale

(124) items

Jil Sander werd opgericht in 1968 en zit gevestigd in de stad van de mode, Milaan. Ze begonnen in de jaren zeventig met het lanceren van een collectie voor enkel vrouwen en een aantal jaar later kwamen daar ook mannen bij. De pieces van Jil Sander zijn klassiek en geaccentueerd waarbij veel gebruik gemaakt wordt van neutrale kleuren.

Lees Meer
Jil Sander Sale
1 / 3

De geschiedenis van Jil Sander

Jil Sander studeerde textielontwerp in Krefeld, Duitsland, waar ze in 1963 afstudeerde als textielingenieur. Sander nam deel als uitwisselingsstudent aan de Universiteit van Californië en bracht twee jaar door in Los Angeles. Sander werkte als moderedacteur voor zowel Amerikaanse als Duitse vrouwenbladen en verhuisde in 1968 naar Hamburg, waar ze haar eerste boetiek opende. Ze verkocht ontwerpen van Thierry Mugler en Sonia Rykiel en begon ook een klein aantal van haar eigen ontwerpen te verkopen. In de overtuiging dat het belangrijk was om langzaam een label te laten groeien, lanceerde ze in 1973 haar eerste damescollectie. De collectie werd verkocht aan de Michstrasse in Hamburg en bestond uit luxe broekpakken en klassieke overhemden.

In 1978 werd Jil Sander GmbH opgericht en een jaar later werd Jil Sander cosmetica gelanceerd. In hetzelfde jaar werden mannelijke en vrouwelijke geuren uitgebracht. In 1997 ging in Milaan de mannencollectie in première. De stijl versmolt moderne mannelijkheid met uitmuntende kleding.

In 1999 nam de Prada Group het bedrijf over en werkte Sander samen met Puma aan een trainer collectie. Sander bleef de creatieve ontwerper van Jil Sander na de overname van Prada, maar nam vrij snel daarna onverwacht ontslag. In 2003 keerde Sander echter terug naar het bedrijf als hoofdontwerper. In 2005 trad Raf Simons toe tot het bedrijf als creatief directeur. Het jaar daarop kocht het Britse Private Equity Fund Change Capital Partners Jil Sander van de Prada Group. In 2007 werd onder invloed van Raf Simons een nieuwe accessoire afdeling opgericht. In 2008 werd Jil Sander overgenomen door Group Onward Holdings Co. Ltd. In hetzelfde jaar werd een brillen- en sieradenlijn aangekondigd.

In 2009 kondigde Sander de start aan van haar eigen modeadviesbureau. Haar eerste klant Uniqlo huurde Sander in om toezicht te houden op het ontwerp van dames- en herenkleding. Na drie jaar samenwerken gingen Sander en Uniqlo uit elkaar.

Raf Simons presenteerde zijn laatste collectie voor het label tijdens Milan Fashion Week voor herfst / winter 12. Sander werd in februari 2012 herbenoemd als Creative Director bij het label. Ze kwam voor de derde keer bij het modehuis. In april 2014 verliet Sander haar naamgenootlabel om persoonlijke redenen. Rodolfo Paglialunga werd haar opvolger.

Jil Sander Sun

De meest populaire geur van Jil Sander is de Jil Sander Sun direct een klassieker en dé geur van de zomer. De pittige, sprankelende noten van bergamot uit Italië, zwarte bes uit Egypte en rozenhout uit Brazilië worden weggevoerd op een met bloemen overladen briesje van jasmijn, lelietjes-van-dalen, oranjebloesem en viooltjes. De perfecte geur bij een chique zomerse Jil Sander outfit.

Nieuwe Collectie

Groot liefhebber van de ontwerpen van Jil Sander? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Jil Sander Sale

Ben je op zoek naar mooie pieces van Jil Sander in de sale? Dat begrijpen wij wel. Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, is er heel af en toe de kans dat je een topper van Jil Sander in de sale kunt vinden. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete items van Jil Sander in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan.