Gratis verzending en retour
MENU

Carhartt Sale

(1) items

Carhartt, Inc., is a U.S.-based apparel company founded in 1889. Carhartt is known for its work clothes, such as jackets, coats, overalls, coveralls, vests, shirts, jeans, dungarees and fire-resistant clothing. It is still a family-owned company, owned by the descendants of founder Hamilton Carhartt.

Lees Meer
Carhartt Sale

De geschiedenis van Carhartt

Het jaar 1889 was een tijd van staal, stoom en locomotieven. Het was ook het jaar dat Hamilton Carhartt & Company werd opgericht door zijn naamgenoot (bekend als "Ham") en begon met het produceren van overalls met twee naaimachines en een half pk sterke elektromotor in een kleine loft in Detroit. Vroege mislukkingen brachten Hamilton ertoe zich sterk te concentreren op marktonderzoek, en na rechtstreeks met spoorwegpersoneel te hebben gesproken, ontwierp hij een product dat echt aan hun behoeften voldeed. Onder het motto "Eerlijke waarde voor een eerlijke dollar" werd de Carhartt-overall ontwikkeld en snel ontwikkeld tot de norm voor hoogwaardige werkkleding. In 1910 was Carhartt uitgegroeid tot fabrieken in South Carolina en Georgia, evenals naaifaciliteiten in Atlanta, Detroit, Dallas en San Francisco. Het bedrijf breidde internationaal uit naar Walkerville (Ontario), Toronto, Vancouver en Liverpool. Later volgden een vestiging in Parijs en een kantoor en magazijn in New York.

Naast overalls met bretels hebben veel kledingstukken in de huidige productlijn historische roots. Het Carhartt Archief bevat advertenties voor de legendarische Carhartt Chore Coat (historisch bekend als de "Engineer Sack Coat" of simpelweg de "Coat") die teruggaat tot 1917. De jas is tot op de dag van vandaag grotendeels ongewijzigd gebleven.

Het merk Carhartt werd in de jaren zeventig en tachtig populair bij consumenten buiten de ambachtelijke handel. Meer mensen begonnen het merk te leren kennen toen grote namen in de hiphopmuziekindustrie Carhartt begonnen te dragen. De belangstelling breidde zich uit over de vijver in Europa, wat leidde tot de oprichting van het Carhartt Work In Progress-label (WIP) in 1989, dat gericht is op consumenten in Europa en Azië die waarde hechten aan verfijnde details en design dat trouw blijft aan het merk-DNA van Carhartt.

Carhartt jassen

Jassen van Carhartt passen goed en bieden toch maximale bewegingsvrijheid, zodat je vrij kunt bewegen op het werk, thuis en overal daar tussenin. Ongeacht hoe slecht het weer is, Carhartt outdoorjassen houden je warmer dan het drinken van whisky ;-) De Carhartt jassen met Storm Defender®-technologie houden de regenbuien op een afstand. Als je hardcore nodig hebt, blader dan door de Carhartt fr-jassen voor dames en heren.

Carhartt Nieuwe Collectie

Als echte Carhartt liefhebber mag de Winkelstraat.nl App niet ontbreken op jouw telefoon. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Carhartt Sale

Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een heerlijke winterjas van Carhartt in de sale? Dat begrijpen wij wel. Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, is er heel af en toe de kans dat je een topper van Carhartt in de sale kunt vinden. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete jassen van Carhartt in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan. Máár, vooral de populaire items van Carhartt gaan enorm hard, dus wacht niet té lang met bestellen…