MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF -
MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF -

Maison Margiela

This French fashion house was founded in Paris 1988 by Belgian designer Martin Margiela. The iconoclastic and avant-garde Maison Margiela is both masculine and feminine, often fusing the two genders in their collections. The brand can be described as conceptual, enigmatic, and mysterious and they are recognized for their unique approach to modern elegance.

Meer
Maison Margiela
Filters:
 • Maat
  Maat
 • Kleur
  Kleur
 • Sale
  Sale
 • Seizoen
  Seizoen
361 items
1 / 7
We hebben 361 Maison Margiela items
En we voegen elke dag nieuwe toe! Wil je als eerste de nieuwste items, price-drops en meer zien? Schrijf je in voor de exclusieve Maison Margiela updates. Maak een account aan en schrijf je in voor de exclusieve Maison Margiela updates.
Ontvang updates
Als je je aanmeldt, stem je in met ons Privacybeleid. Het is mogelijk om op elk moment af te melden door op de link onderaan onze e-mails te klikken.

Waar staat Maison Margiela bekend om?

Geschiedenis

Maison Margiela is een Frans modehuis opgericht in 1988 in Parijs door de Belgische ontwerper Martin Margiela. Zowel mannelijk als vrouwelijk, waarbij de twee geslachten vaak versmelten, hanteert het huis een cerebrale benadering voor het deconstrueren, opnieuw uitvinden en herdefiniëren van silhouetten van heren- en dameskleding. Sinds 2012 heeft Maison Margiela de officiële ‘Haute Couture’ appellatie van de Féderation Française de la Couture voor zijn collectie getiteld ‘Artisanal’. In 2014 werd de Britse couturier John Galliano aangesteld als Creative Director van het modehuis. Margiela's onbuigzame benadering van zijn iconoclastische erfgoed werd versmolten met Galliano's poëtische visie op Haute Couture, een combinatie van conceptualisme met kunstenaarschap, mysterie met moderne elegantie.

Kleding

Ieder kledingstuk werd gemarkeerd met een effen wit label, bevestigd door vier steken, die kunnen worden gesneden en verwijderd om het kledingstuk anoniem te maken. Het witte label werd in 1997 vergezeld door een nieuw label: gemarkeerd met de cijfers 0 – 23 in het zwart. Het omcirkelde cijfer geeft aan met welke lijn het kledingstuk overeenkomt.

Unieke kledingstukken gemaakt van gerecyclede en gedeconstrueerde stukken in de Parijse ateliers van het huis worden opgenomen in de damescollecties en gelabeld als 'Artisanal'.

In 2002 wordt de ‘Oversized Collection’, bestaande uit kledingstukken met vergrote en overdreven verhoudingen, getoond voor het Herfst-Winter seizoen. Ieder kledingstuk wordt enkel in één grote versie uitgebracht en behoudt zijn vergrote proporties wanneer het op een kleiner lichaam wordt gedragen.

Check snel Winkelstraat.nl voor alle prachtige kledingstukken van Maison Margiela. En vergeet zeker ook niet ook de schoenen accessoires, waaronder hele gave tassen, van Maison Margiela te bekijken.

Maison Margiela Replica

De herfst-winter ‘Barbie’-collectie van 1994 introduceert het concept ‘Replica’, dat staat voor het reproduceren en vergroten van kleding voor poppen tot de menselijke grootte. Vanaf 1994 worden kleding en accessoires uit de hele wereld nog steeds gereproduceerd en in seizoen collecties verwerkt als onderdeel van het ‘Replica’-concept.

MM6

In 1997 vond de lancering van Line 6, later MM6 - The Contemporary Line genoemd, plaats. MM6 kiest voor een onconventionele benadering van vrouwelijke, casual codes door middel van een eigentijdse snit en prints in dameskleding, schoen, accessoires en lederwaren. Een enkele horizontale steek, zichtbaar vanaf de buitenkant van het kledingstuk, bevestigt het MM6-label aan ieder kledingstuk.

Schoenen

Maison Margiela heeft een zeer uitgebreide schoenencollectie voor zowel dames als heren. Je vindt sneakers, laarzen, puntschoenen, slippers en meer. De iconische ‘Tabi’ schoen, geïnspireerd op traditionele Japanse schoenen, komt voort uit een laars met een gesplitste teen en cilindrische hak. Door de jaren heen wordt de ‘Tabi’ opnieuw geïnterpreteerd in een reeks kleuren, afwerkingen, vormen en maten. Kijk snel eens of de ‘Tabi’ bij jouw style past! Niet zo’n ‘Tabi’ fan? Een andere hele bekende Maison Margiela schoen is de Sock Sneaker. Een sneaker die zo mooi om je voet heen past, dat het de uitstraling heeft van een sok. Zit heerlijk, is een pracht van een schoen en een mooi pronkstuk. Kortom: dé perfecte sneaker.

Nieuwe Collectie

Een van de grootste Maison Margiela fans? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Maison Margiela Sale

Ben je op zoek naar schoenen, kleding of accessoires van Maison Margiela in de sale? Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een uniek product van Maison Margiela kan scoren in de sale.

Wanneer start de Maison Margiela sale?

Als je items van Maison Margiela in de sale wilt kopen kun je deze in je wishlist plaatsen. Zodra het item in de SALE gaat ontvang je een melding in je inbox. Weet je nog niet precies welk specifiek je met korting wil scoren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat jij aan het begin van de winter- en zomersale een melding krijgt wanneer de SALE van Maison Margiela start.

Waar koop je Maison Margiela?

Bij het online platform Winkelstraat.nl shop je fashion van het merk Maison Margiela welke wordt aangeboden bij honderden premium en luxe designer stores in Europa. Dat betekent dat je in één overzicht direct de laatste collecties kunt bekijken en zie je welke exclusieve items er op dit moment op voorraad zijn. Dit maakt ons grote aanbod uniek en heb je fenomenale items binnen handbereik.