Gratis verzending en retour
MENU

Dolce & Gabbana

(530) items

Met zo’n 3000 medewerkers mag Dolce and Gabbana zich in het rijtje topmerken plaatsen. Verwar Dolce and Gabbana niet met D and G. Dolce and Gabbana is namelijk de exclusievere versie van het merk. Het duo ontwerpt veel kleding voor beroemdheden, waaronder Madonna, Gisele Bündchen en Kylie Minogue. Het merk is sexy en heeft veel glamour. Pumps hebben een hoge hak, jurken opvallende kleuren, waardoor het merk zich onderscheidt van de rest. In 2016 lanceerde Dolce and Gabbana hun eerste Hijab-collectie. Een doorbraak in de modewereld, een nieuw succesverhaal.

Lees Meer
Dolce & Gabbana
1 / 9

Dolce & Gabbana

Wie zijn dat eigenlijk precies?

Mogen wij je voorstellen: Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Lovers and friends. Want hoewel de twee zo’n 19 jaar een stel zijn geweest, besloten ze in februari 2005 verder te gaan als vrienden. D&G ontmoetten elkaar in Milaan, toen zij voor Giorgio Correggiari’s design atelier werkten. Leuk feitje: Domenico werkte er eerst en nam de telefoon op, toen Stefano belde en vroeg of er toevallig nog een functie vrij was. Dat zij jaren later misschien wel ’s werelds bekende duo werden, was toen ondenkbaar..

De eerste Dolce & Gabbana collecties

“De jaren 80 markeren het begin van onze carrières. Stefano en ik moesten veel voor ons bedrijf opofferen. We hebben jarenlang geen vakantiedag opgenomen,” aldus Domenico. ’Real Woman’ werd de allereerste Dolce & Gabbana collectie genoemd die in 1985 gelanceerd werd. Twee jaar later volgde er een eerste knitwear collectie (met Claudia Schiffer en Marpessa als modellen!) en weer wat later, in 1989, lanceerde het duo een beachwear en lingeriecollectie. Kleding voor mannen komt er wat later, namelijk in 1990. Collecties waren geheel geïnspireerd op street style en de jeugd van toen. Tip: bekijk eens wat afbeeldingen uit deze tijd! Dan zie je dat Dolce & Gabbana toen al super herkenbaar was. We zien glamour, een klassieke twist en véél patronen met kleur.

Ontwerpen als passie

Roem en geld zijn nooit redenen geweest om een entree te maken in de modewereld. Creativiteit stond voorop. Om die reden waren de jaren 80 een feestje om in te werken - stijl kon toen volop bloeien en niets was te gek. Kleding werd cult. Dolce & Gabbana is altijd het resultaat geweest van een combinatie van verschillende soorten input die bij elkaar zijn gevoegd. Neem de mismatched pakken, knielange rokken, korsetten of little black dresses. En noemen we het woord ‘korset’ in combinatie met Dolce & Gabbana, dan denken we stiekem ook een beetje aan Madonna. Want zij is misschien wel één van de belangrijkste factoren geweest waardoor het duo ook internationaal is doorgebroken. Zij droeg als één van de eerste een outfit van het duo tijdens het Cannes Film Festival en is nog altijd groot Dolce & Gabbana fan..

Dolce & Gabbana schoenen

Van sneakers tot prachtige enkellaarsjes met edelstenen: Dolce & Gabbana schoenen pik je er direct uit. Zoals bij ieder item komt de Italiaanse passie naar boven. Kleur en details, maar toch een klassieke sfeer. Het is niet voor niets dat het duo in 2018 een hoop kritiek kreeg. Met “alles kan, en niet is te gek” in het achterhoofd besloten D&G een sneaker te ontwerpen met “so fab” en/of “I’m famous” in graffiti letters op de zijkant. Echter stond er, aan de andere kant van de sneaker, “I’m thin & gorgeous” in edelstenen. Dat zorgde nogal voor ophef onder volgers op Instagram. Was dit ok? Of ging dit te ver? Stefano geeft in ieder geval aan dat dit niets met een bepaald schoonheidsideaal te maken heeft. Even een blik op de Dolce & Gabbana schoenen nu. Want we kunnen met zekerheid zeggen dat dit niet alleen een geliefd merk is bij de volgers op Instagram, maar ook zeker bij de fans van onze website (ha!). Dolce & Gabbana runners en Dolce & Gabbana sneakers zijn er voor heren veel in wit en zwart leer. En dames moeten zeker weten de Dolce & Gabbana enkellaarzen en Dolce & Gabbana sandalen checken! Deze vliegen bijna direct weer de deur uit, wanneer ze binnenkomen..

Dolce & Gabbana zonnebrillen

Je herkent ze aan óf lekker over de top veel edelstenen óf het grote D&G logo. Dolce & Gabbana zonnebrillen zijn net als de kleding hartstikke Italiaans. Mocht je op zoek zijn naar zo’n mooi exemplaar, houd dan onze website goed in de gaten. Zodra de zon zich weer laat zien, plaatsen we regelmatig Dolce & Gabbana zonnebrillen online. Enjoy!.