ØLÅF

Sinds het jaar 2013 verovert Olaf Hussein het internet en de gehele fashion branche met zijn karakteristieke kleding, sokken en caps. Het kenmerkende logo van modemerk ØLÅF vind je terug als karakterisering van de vele items.

Meer
ØLÅF
Filters:
OH NO... Everything sold out
Let's try something else
Heren Dames Kids
We hebben 0 ØLÅF items
En we voegen elke dag nieuwe toe! Wil je als eerste de nieuwste items, price-drops en meer zien? Schrijf je in voor de exclusieve ØLÅF updates. Maak een account aan en schrijf je in voor de exclusieve ØLÅF updates.
Ontvang updates
Als je je aanmeldt, stem je in met ons Privacybeleid. Het is mogelijk om op elk moment af te melden door op de link onderaan onze e-mails te klikken.

Waar staat ØLÅF bekend om?

Olaf Hussein

“Als iemand nee zegt, wil ik het júist!,” zegt Olaf. Toen hij in groep 7 van school werd gestuurd, wat wettelijk niet eens mocht, moest Olaf naar een andere basisschool in een ander dorp. Dat kostte best wat tijd, gezien hij nu elke ochtend de bus moest nemen. Dit heeft hem op zeer jonge leeftijd al gemotiveerd dingen voortaan anders aan te pakken. Het tegendraadse geeft hem energie. Een ‘nee’ is voor Olaf een dikke vette ‘ja.’

Amsterdam

Na de middelbare school verhuisde Olaf naar Amsterdam, waar hij na 4 jaar zijn diploma Management Economie en Recht behaalde. Het was in deze tijd, dat hij de jongens van Daily Paper en Filling Pieces ontmoette. Samen met één van hen besloot hij een vervolg studie, Communicatiewetenschap, te gaan doen. Ondertussen speelde Olaf stiekem met het idee een eigen merk op te zetten…

Olaf Hussein jeans

Olaf had tijdens zijn studie een bijbaan bij de winkel ‘One.’ Daar startte hij met het verkopen van eigen gemaakte spijkerbroeken. Het hoofd van de menswear afdeling van Tommy Hilfiger was daar vaste klant - een gelukje, want de broeken van Olaf vielen hem direct op. Hij vroeg Olaf te solliciteren bij Tommy. Hoewel Olaf te horen kreeg de ‘allerslechtste sollicitant ever’ te zijn geweest, namen ze hem toch aan als stagiaire op de design afdeling. Een zware tijd - want Olaf kreeg vaak te horen dat hij zichzelf moest afvragen of dit wel iets voor hem was. Een cadeautje, want zoals vroeger deed dit er júist voor zorgen dat Olaf harder ging werken en langzaam maar zeker succesvoller werd.

Olaf Hussein designs

Toen Olaf zichzelf voldoende had bewezen bij Tommy, werd hij gepromoveerd tot menswear-designer. Dit heeft hij 2 jaar gedaan, voordat hij vól aan zijn eigen merk ging werken. Een extra stok achter de deur was zijn eerste show tijdens Amsterdam Fashion Week - die was zó succesvol, dat Olaf wel móest doorzetten. Collecties van Olaf Hussein kenmerken zich door simpele, klassieke en kwalitatief hoge en passende items voor mannen. Olaf doet zijn inspiratie vaak op bij tweedehandswinkels om te kijken hoe ze dit vroeger aanpakten. Hij bekijkt naden, ritsen en dat probeert hij te vertalen naar nieuwe dingen.

De wereld rond

Naast tweedehandswinkels, haalt Olaf zijn inspiratie ook graag uit het buitenland. Verschillende culturen doen hem ontzettend creatief worden. Zo reisde hij in 2017 naar Japan, een beetje met de reden omdat er in Tokyo één van de eerste Olaf Hussein collecties verkocht ging worden. Olaf besloot daarom inspiratie voor deze collectie uit de reis te halen. Hij werkte samen met een Japanse fotograaf; Olya Oleinic. Met haar wilde hij al langer samenwerken, dus dit was de uitgelezen kans. De twee spraken af in een Japanse tuin om daar de nieuwe collectie te fotograferen. Heb je een beetje naar de Instagram van Olaf Hussein gekeken, dan weet je zeker weten over welke beelden we het hebben. De moeite waard te checken! Eerder waren Zuid-Amerika en Parijs grote inspiratiebronnen voor Olaf. De wereld rond, zullen we maar zeggen!

Olaf Hussein op Winkelstraat.nl

Scroll je iets naar beneden, dan kun je de laatste collectie van Olaf Hussein bekijken en shoppen. We zorgen er altijd voor dat we alle must-have items online hebben staan. Tip: als je je aanmeldt voor de Winkelstraat.nl-nieuwsbrief, blijf je op de hoogte van new arrivals én krijg je 10% korting. Ook goed om te weten: items van Olaf Hussein zijn best betaalbaar - je shopt een shirt voor rond de 50 euro. Olaf Hussein hoodies en broeken kosten je zo’n 100 euro.

Wanneer start de ØLÅF sale?

Als je items van ØLÅF in de sale wilt kopen kun je deze in je wishlist plaatsen. Zodra het item in de SALE gaat ontvang je een melding in je inbox. Weet je nog niet precies welk specifiek je met korting wil scoren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat jij aan het begin van de winter- en zomersale een melding krijgt wanneer de SALE van ØLÅF start.

Waar koop je ØLÅF?

Bij het online platform Winkelstraat.nl shop je fashion van het merk ØLÅF welke wordt aangeboden bij honderden premium en luxe designer stores in Europa. Dat betekent dat je in één overzicht direct de laatste collecties kunt bekijken en zie je welke exclusieve items er op dit moment op voorraad zijn. Dit maakt ons grote aanbod uniek en heb je fenomenale items binnen handbereik.