Gratis verzending en retour
MENU

Comme des Garçons

(8) items

Comme des Garçons is the brainchild of Japanese fashion rebel Rei Kawakubo. What began as a side business making costume for styling assignments in Tokyo in the late sixties, has morphed into an international fashion empire. Though earlier pieces bent the edge of avant-garde—think three armed jackets and face-shielding turtlenecks —recent collections have been a bit more mainstream, though always surprising and exciting. If you like this label, also take a look at its diffusion line Comme des Garçons Play.

Lees Meer
Comme des Garçons

De geschiedenis van Comme des Garçons

Comme des Garçons is een Japans modelabel opgericht in 1969 en geleid door Rei Kawakubo in Tokio en Place Vendôme in Parijs, de stad waar ze hun belangrijkste collecties tonen tijdens de Paris Fashion Week en de Paris Men's Fashion Week. In het Japans is het Komu de Gyaruson, vertaalt naar het Frans wordt dit Comme des Garçons, wat in het Nederlands ‘zoals jongens’ betekent. De naam van het merk is geïnspireerd op het lied Tous les garçons et les filles uit 1962 van Francoise Hardy, met name op de zin Comme les garçons et les filles de mon âge.

De Japanse flagshipstore van Comme des Garçons bevindt zich in Aoyama, de high fashion-wijk van Tokio. Het bedrijf heeft ook conceptstores Trading Museum Comme des Garçons en 10 Corso Como Comme des Garçons in Tokio, en winkels in Kyoto, Osaka en Fukuoka. Wereldwijd zijn er zeel veel traditionele Comme des Garçons-winkels. Waaronder op Rue du Faubourg St-Honoré in Parijs en op West 22nd Street in New York City. Zeker waard om daar eens binnen te stappen, maar gelukkig is kleding van Comme des Garçons ook online te shoppen.

Kleding

Comme des Garçons-collecties worden ontworpen in de Comme des Garçons-studio in Aoyama, Tokio en worden vervaardigd in Japan, Frankrijk, Spanje en Turkije. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen herhaaldelijk verbonden met internationale kunst- en culturele projecten.

In de jaren tachtig werden de kleding van Comme des Garçons vaak geassocieerd met een 'punk'-georiënteerde stijl. Comme des Garçons bleef doorgaan met het produceren van ongebruikelijke stijlen tot in de jaren '90, waaraan experts een hekel hadden, maar in 2004 lanceerde het bedrijf de collecties Homme des Garçons Deux en Comme des Garçons Shirt gelanceerd, volledig handgemaakt. Dit komt omdat Comme des Garçons de kwaliteit van handgemaakte kleding onvermijdelijk waardeert, wat tot uiting komt in de duurdere prijs en levensduur van hun producten.

T-shirts

Extreem populair zijn de T-shirts van Comme des Garçons, deze zijn van een hoge kwaliteit en gaan hierdoor lang mee. Het zijn modieuze shirts, maar toch eenvoudig, waardoor de shirts altijd binnen de kledingvoorschriften passen en met ieder merk en item matchen.

Comme des Garçons Play

Comme des Garçons Play, hartstikke bekend door het hartvormige logo met twee ogen, is de casual luxe lijn van Comme des Garçons. Het is een meer toegankelijke variatie op de andere lijnen van Comme des Garçons. Play is gericht op jongeren en is de meest populaire kledinglijn van Comme des Garçons.

Comme des Garçons Converse

Razend populair is ook de Comme des Garçons Play x Converse collectie. Platform sneakers met het welkende hartvormige logo van Comme des Garçons Play op de zijkant. Stoer, comfy en trendy. Met deze converse sneakers sla je de plank zeker niet mis.

Nieuwe Collectie

Een grote fan van de comfy en fashionable items van Comme des Garçons? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Comme des Garçons Sale

Ben je op zoek naar de meest fantastische Comme des Garçons items in de sale? Dat begrijpen wij wel! Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een item van Comme des Garçons kunt scoren in de sale. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete Comme des Garçons items in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan. Hoe handig is dat?