Gratis verzending en retour
MENU

Save the Duck Sale

(111) items

De naam zegt het al: het designermerk Save The Duck wil zoveel mogelijk eenden redden. Daarom maken ze in hun jassen geen gebruik van ganzendons. Save The Duck gebruikt het materiaal Plumtech, dit is technisch materiaal dat de zachtheid van veren nabootst. Daarnaast imiteert dit materiaal ook nog de warmte van donsveren, niet geheel onbelangrijk. Goed voor de natuur dus en heerlijk warm.

Lees Meer
Save the Duck Sale
1 / 2

Save the Duck

In 1914 naaide Foresto Bargi, de eigenaar van Save the Duck, heren jassen voor zo’n 70 cent per stuk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog trok een waterafstotende stof die gebruikt werd door Engelse troepen zijn aandacht. Foresto was geïnspireerd en besloot kleding van deze stof te gaan maken in zijn atelier in Pisa. Het was vrijwel direct een succes, want na wat kleine producties merkte Foresto dat de vraag bleef groeien. Het atelier veranderde al snel in een grote fabriek - later werd dit de grootste van Italië. Dit was tevens het moment dat Foresto op het idee kwam om racewagens die aan de Grand Prix meededen, inclusief Formule 1-auto’s, te sponsoren om zijn kleding beter te promoten..

Save the Duck - stukje geschiedenis

Het waren de jaren zestig dat de zoon van Foresto, Cirano, met hem kwam werken. Hij observeerde al een tijdje de sociale evolutie en zag dat de massa het arbeidssysteem veranderende. Nieuwe generaties protesteerden tegen de manier van leven van hun vader. Dít was de juiste timing om een collectie aan de markt te presenteren; Forest Mec was geboren. Deze collectie was geïnspireerd op jassen, shirts en jeans die Amerikaanse arbeiders droegen. Wederom was het een succes, en de collecties werden zelfs naar Amerika geëxporteerd..

Save the Duck heren & Save the Duck dames

De naam verklapt het al een beetje, maar Save the Duck is diervrij. 100% diervrij. In plaats van ganzendons, wordt er ‘PLUMTECH’ gebruikt. Dat is niet alleen warmer, maar ook lichter dan ganzendons. Bijna alle items zijn praktisch op te vouwen en overal mee naartoe te nemen, zelfs in je handtas. Super praktisch dus! Zo kun je alles gemakkelijk meenemen op vakantie. Net zoals vroeger, zijn de meeste Save the Duck jassen nog steeds gemaakt van de welbekende waterafstotende stof..

Save the Duck jas

Kijken we naar Save the Duck jassen, dan zien we veel fake fur en gewatteerde jacks. Ze zijn kort of halflang. Bijna alle Save the Duck jassen kunnen tot helemaal boven dicht. En dan bedoelen we écht tot helemaal boven. Dus dat koude, kale plekje bovenaan je keel, wordt door een hoogsluitende rits goed bedekt. Bij veel modellen zit er ook nog een laagje fake fur aan de binnenkant van de kraag, wat ervoor zorgt dat je hals extra warm bedekt wordt. Wist je trouwens dat Save the Duck ook veel reversible jackets heeft? Dit betekent dat je ‘m aan 2 kanten kan dragen. Op een regenachtige dag ga je voor de waterafstotende laag boven, en op een iets wat mooiere dag, ga je voor fake fur. Zó! Dan weet je in ieder geval zeker dat je ‘m niet zo snel beu wordt.

Save the Duck sale

Van Save the Duck Black Friday sale tot Save the Duck met korting: dit is één van de merken die zeker weten in de sale gaat. Wil je hier nou als eerst bij zijn? Dan raden we je aan je even aan te melden voor onze nieuwsbrief. Want Winkelstraat-nl newsletter subscribers krijgen niet alleen de new arrivals wekelijks in hun inbox, maar krijgen ook als eerst toegang tot alle sale. En zo ook de Save the Duck sale. Je kunt je hier gemakkelijk voor aanmelden. Oh, en dan nog één leuk feitje: je krijgt dan als welkomstkado ook nog een leuke korting in je mail! Dat wordt shoppen!.