Gratis verzending en retour
MENU

Nike Sale

(262) items

Het wereldberoemde merk Nike, met één van ’s werelds meest herkenbare merktekens, werd opgericht in 1962, maar heet pas sinds 1978 officieel ‘Nike’. Vernoemd naar de Griekse godin van de overwinning, genaamd ‘Niké’. Het merk is natuurlijk bekend geworden om het uitgebreide en trendy assortiment aan heerlijk zittende sportkleding en sportschoenen en verovert hiermee nog steeds de markt van active wear. Met de slogan ‘Just do it’ veroverde Nike jaren geleden al de hele wereld en jaren later is deze slogan zelfs niet meer bij het merk weg te denken.

Lees Meer
Nike Sale
1 / 5

Geschiedenis

In 1962 werd het bedrijf gestart door Bill Bowerman en Phil Knight onder de naam Bleu Ribbon Sports (BRS). In 1978 werd dat veranderd in Nike, naar de Griekse god van de overwinning. Het verhaal gaat dat de vrouw van Bowerman bij het ontbijt wafels bakte en Bill bedacht dat de structuur van de wafels makkelijk op schoenen toegepast kon worden, waardoor de schoen lichter zou worden. Hij produceerde een paar handgemaakte schoenen, waar veel vraag naar was. Hierna kwam hij met Phil (voormalig atleet) op het idee om schoenen te importeren uit China. Samen starten zij een bedrijfje. Ze besloten elk 500 dollar in het bedrijf te steken, om zo schoenen te kunnen importeren.

In 1971 werd het logo, de Swoosh, voor 35 dollar, ontworpen. De Swoosh was vanaf dat moment zichtbaar op alle items van Nike en is tot op de dag van vandaag één van de meest bekende logo’s ter wereld. In 1972 werd de eerste schoenencollectie geïntroduceerd, de zogenaamde Moon Shoe. Deze schoen had een zool met de structuur van een wafel. Ze waren speciaal gemaakt voor atleten die lichte schoenen nodig hadden. In 1972 werd het eerste sponsorcontract getekend met de Roemeense tennisster Emma Ballard. In 1974 werd de Wafel Trainer sneakers geïntroduceerd en deze breken al snel de verkoop records. 1987 staat bekend als het jaar waarin de eerste Air schoen gemaakt. De zool van de schoen is gevuld met gas zodat men een betere schokdemping heeft. In 1980 wint voor het eerst een ‘Nike drager’ goud op de olympische spelen. Daarna wordt de eerste Basketbal schoen gemaakt: de Air Force 1. Michael Jordan is de eerste die ze draagt. In 1988 kwam de slogan Just Do It tot leven. Daarna werd het succes van Nike alleen maar groter. Het begon andere kledingstukken te ontwerpen en er werden steeds meer sponsorcontracten getekend.

Nike Schoenen

Schoenen van Nike zijn van een ongekende kwaliteit en hebben een heerlijke pasvorm waardoor je er met gemak een hele dag op kan lopen en de schoenen jaren mee gaan. Sneakers van Nike hebben vaak een heerlijk dikke zool en zijn standaard voorzien van de Swoosh op de zijkant.

Naast sportschoenen, waar het allemaal mee is begonnen, verkoopt Nike ook kleding, zoals truien, broeken en trainingspakken, voor een breed scala aan sporten. Aan de schoenen wordt nog altijd veel aandacht besteed; toevoegingen aan de lijn zijn de Nike 6.0-, Nike NYX- en Nike SB-schoenen. Verder produceert Nike ook sportaccessoires (zoals brillen) en sportartikelen zoals golfballen en -sticks, voetballen, skateboards en tennisrackets.

De Nike Air Max

Een van de meest populaire sneakers bestaat al meer dan 37 jaar. De in 1987 geïntroduceerde schoen werd ontworpen door Tinker Hatfield, die ook de Air Jordans heeft ontworpen. Terwijl hij in Parijs was, zag hij de verschillende structuren van de stad en kreeg hij de inspiratie om lucht zichtbaar te maken in een sneaker. Dit bleek een wereldwijd succes en tot op de dag van vandaag is de Nike Air Max sneaker uniek onder de sneakers.

Nike nieuwe collectie

Een echte fan van alles wat met Nike te maken heeft? Ontvang dan nu gelijk een melding zodra er nieuwe items van Nike online komen! Hoe dit kan? Met de Winkelstraat.nl App krijg je direct een melding wanneer er nieuwe collecties van je favoriete designers online komen. Hoe fijn is dat? Zoek naar Winkelstraat.nl in de App Store en download de app.

Nike sale

Wil je graag een item van Nike in de sale scoren? Ook dat kan! Op Winkelstraat.nl zie je de voorraad van honderden boutiques en daarom is de kans groot dat je bij ons af en toe een item van Nike in de sale kunt vinden. Zet je favoriete items van Nike, en alle items van je andere favoriete designers, nu meteen in je wishlist en ontvang direct een melding zodra dat item de sale in gaat. Hoe handig is dat?