Gratis verzending en retour
MENU

Fabienne Chapot Sale

Fabienne Chapot wil vrouwen laten opvallen door een sterk gebruik van kleur, prints en details. Items van Fabienne Chapot zijn vrouwelijk, maar ook altijd goed draagbaar. De collecties van Fabienne Chapot bestaan onder anderen uit verschillende prachtige prints, chique jurkjes en mooie blazers.

Lees Meer
Fabienne Chapot Sale
OH NO... Everything sold out
Let's try something else
Heren Dames Kids

Geschiedenis

Fabienne Chapot begon haar gelijknamige merk onder de naam Fab. in 2006. Het merk is geboren en getogen in Amsterdam, waar ons hoofdkantoor nog steeds is gevestigd. Het merk begon als een accessoiremerk, voornamelijk gericht op tassen, schoenen en accessoires. Fabienne's visie om een gewaagde en kleurrijke draai toe te voegen aan het toentertijd nogal grijs- en zwart getinte accessoirespectrum, sloeg snel aan. In 2012 trad Sophie van Bentum toe tot het bedrijf. In 2016 besloten Fabienne en Sophie het label te rebranden en een prêt-à-porter collectie te lanceren. Sophie nam de rol van Creative Director op zich, met een sterke dosis vrouwelijkheid. Fabienne, als CEO, richt zich volledig op de strategie en de groei van het bedrijf. Het gedurfde en kleurrijke merk-DNA dat het succes heeft bevestigd, vormt vandaag de dag nog steeds de kern van ons bedrijf, zij het op een geëvolueerde, meer volwassen en vrouwelijke manier.

Dit merk is opgericht door een vrouw, die haar hart volgt, vertrouwt op haar intuïtie - en groot durft te dromen. Zij heeft een team van gelijkgestemde, sterke mensen om haar heen weten te bouwen. Deze essentie komt terug in haar ontwerpen en de vrouwen die ze dragen.

Fabienne Chapot gelooft in het inspireren van alle vrouwen om zich op hun best te voelen. Het beste over zichzelf en hoe ze eruit zien. Zij durft vrouwen een beetje meer uitgesproken te kleden, door een sterk gebruik van kleur, print en details. Stoer vrouwelijk - en altijd zeer draagbaar. Bij Fabienne Chapot zien ze kleding niet als een oppervlakkige laag, maar eerder als een symbolische laag. Een laag die een boodschap van intentie verzendt - en het gewone transformeert en het dagelijks leven verandert in een avontuur.

Kleding van Fabienne Chapot

De kledingcollecties van Fabienne Chapot worden tot leven gebracht door de Creative Director, Sophie van Bentum. Van jongs af aan had ze een grote interesse in vintage films, die vandaag nog steeds een oneindige bron van inspiratie voor haar zijn.

Elke collectie begint met een verhaal dat zich afspeelt in Sophie haar hoofd. Ze stelt zich scènes voor en bepaalt van daaruit de stemmingen en kleurenschema's. Elke collectie bestaat uit verschillende thema's, die elk een scène vertegenwoordigen en het verhaal helemaal vertellen. Deze filmische benadering wordt ook toegepast op de campagnes van Fabienne Chapot, zij maken graag afbeeldingen die bijna aanvoelen als een fragment uit een vintage film.

De collecties worden geprezen voor het specifieke gebruik van kleuren en prints. De kleurenschema’s van Fabienne Chapot combineren vaak middentonen met hoge tonen, waardoor een bepaalde spanning ontstaat. Dit komt vooral tot uiting in de prenten, die een grote rol spelen bij het vertellen van de verhalen van de collecties.

Nieuwe Collectie

Een echte fan van Fabienne Chapot? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. Hoe handig is dat? De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Fabienne Chapot Sale

Ja hoor, wij hebben je door! Jij bent op zoek naar heerlijke vrouwelijke items van Fabienne Chapot in de sale. Nou, luister dan goed: doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een prachtig item van Fabienne Chapot kunt scoren in de sale. En wat helemaal handig is: zet je favoriete items van Fabienne Chapot op je wishlist en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan!