Vespa

Vespa is een welbekend Italiaans merk dat behoort onder de Piaggio Group. Oorspronkelijk produceerde Piaggio oorlogsvliegtuigen, maar hier moesten zij na de Tweede Wereldoorlog mee stoppen. In 1946 startte Piaggio Group met het produceren van Vespa scooters en brommers. Vor deze scooters en brommers werden onderdelen gebruikt die vroeger onderdeel waren van de eerdergenoemde oorlogsvliegtuigen.

Meer
Vespa
Filters:
 • Maat
  Maat
 • Kleur
  Kleur
 • Sale
  Sale
 • Seizoen
  Seizoen
21 items
We hebben 21 Vespa items
En we voegen elke dag nieuwe toe! Wil je als eerste de nieuwste items, price-drops en meer zien? Schrijf je in voor de exclusieve Vespa updates. Maak een account aan en schrijf je in voor de exclusieve Vespa updates.
Ontvang updates
Als je je aanmeldt, stem je in met ons Privacybeleid. Het is mogelijk om op elk moment af te melden door op de link onderaan onze e-mails te klikken.

Waar staat Vespa bekend om?

Geschiedenis

In april 1946 werd deze verbazingwekkende nieuwe, functionele en innovatieve manier van transport voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd op een golfclub in Rome. Op het schild was een nieuw logo te zien dat het vorige embleem van Piaggio Aircraft verving. Piaggio is de organisatie achter Vespa, dat tot net na de tweede wereldoorlog oorlogsvliegtuigen produceerde.

Toen Vespa in 1946 dus voor het eerst de scooter toonde, was het een onmiddellijk succes en verwierf veel media-aandacht evenals publieke nieuwsgierigheid. Hoewel het een directe hit bij het publiek was, werd het succes van de Vespa versneld door actieve promotie in een reeks populaire films. Sterren zoals Anita Ekberg en Audrey Hepburn scheurden door Italië achterop Vespa scooters in respectievelijk La Dolce Vita en Roman Holiday. Aan veel filmproducties werden Vespa scooters uitgeleend voor gebruik tijdens het shooten - met name aan Charlton Heston en Stephen Boyd tijdens het filmen van Ben Hur.

Vespa nu

De dagen dat er maar één Vespa-model was, zijn al lang voorbij. Inderdaad, er werd al in 1947 een tweede Vespa-model toegevoegd en er is sindsdien een steeds groeiende Vespa-familie. Ondertussen zijn er zo’n twaalf verschillende Vespa-modellen. Eén van de toppers van Vespa, de 946, is bedacht en ontworpen om de originele Vespa, die van 1946, te eren en te vieren. Van het stuur tot de stoel. De lijnen zijn bedoeld om de stijl van het origineel op te roepen, maar qua uitvoering en kwaliteit is het heel anders - geen eenvoudige, utilitaire machine dit, in plaats daarvan is de 946 een luxe machine met stijlvolle accenten zoals Ledverlichting en een met de hand genaaide stoel.

Vandaag de dag is Vespa nog steeds een icoon van stijl en vrijheid, dat wereldwijd uitgegroeid is tot een uniek design, geliefd door alle generaties. Toen en nu, de Vespa scooter blijft een legendarische, sterke en wendbare scooter, die qua details en kleuren, alle internationale trends volgt en waarvan de technologie rekening houdt met milieu eisen. De perfecte scooter voor in dorp en stad.

Elektrische Vespa

Vanaf eind 2018 startte Vespa met het produceren van elektrische scooters. Elektrische mobiliteit was nog nooit zo fascinerend, stijlvol en elegant: Vespa Elettrica is niet alleen een elektrische scooter, het is een Vespa Elettrica, een eigentijds kunstwerk met een technologisch hart. Vespa Elettrica betekent eenvoudig, maar natuurlijk, rijden. Het betekent totale connectiviteit en stilte, aanpassing en toegankelijkheid, waarden die altijd al deel uitmaakten van Vespa en die vandaag de dag hun volledige implementatie vinden.

Vespa (RED)

Een samenwerking tussen Piaggio Group en (RED) heeft geleid tot de oprichting van (VESPA 946) RED, een felrode Vespa-scooter die bij elke aankoop tegen HIV en AIDS vecht. Iedereen die nu kiest voor een (VESPA 946) RED helpt Piaggio Group (Vespa) om te vechten tegen dit dodelijke virus.

Vespa en Winkelstraat.nl?!

Ja, het is misschien even wennen, maar de Vespa hoort toch écht op Winkelstraat.nl gekocht te worden. Denk er eens over na. Je meest favo designer sneakers heb je hier gekocht, je Balenciaga T-shirt heb je aangeschaft via Winkelstraat.nl en dan twijfel je nog over waar jij jouw Vespa scooter aan gaat schaffen?! Wij maken dit makkelijk voor je. Al jouw luxe vind je op Winkelstraat.nl. Van kleding, schoenen en accessoires, tot Vespa scooters. You’re welcome!

Nieuwe Collectie

Een echte fan van de Vespa scooters? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven dat (onder anderen) Vespa jouw favoriet is, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe Vespa’s zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Wanneer start de Vespa sale?

Als je items van Vespa in de sale wilt kopen kun je deze in je wishlist plaatsen. Zodra het item in de SALE gaat ontvang je een melding in je inbox. Weet je nog niet precies welk specifiek je met korting wil scoren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat jij aan het begin van de winter- en zomersale een melding krijgt wanneer de SALE van Vespa start.

Waar koop je Vespa?

Bij het online platform Winkelstraat.nl shop je fashion van het merk Vespa welke wordt aangeboden bij honderden premium en luxe designer stores in Europa. Dat betekent dat je in één overzicht direct de laatste collecties kunt bekijken en zie je welke exclusieve items er op dit moment op voorraad zijn. Dit maakt ons grote aanbod uniek en heb je fenomenale items binnen handbereik.