VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF -
VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF - VACATION €€€ DEALS - UP TO 50% OFF -

Dr. Martens

Dr. Martens is opgericht 1947 en staat bekend om duurzaamheid en comfort. Dr. Martens was oorspronkelijk een bescheiden werkkledinglaars die in een bepaald stadium zelfs als tuinschoen werd verkocht. Dus, hoe is deze utilitaire boot veranderd in een van de meest cultureel relevante merken van de moderne tijd? De aantrekkingskracht van Dr. Martens op mensen die hun eigen individuele stijl hebben maar een verenigde geest delen - authentieke karakters die ergens voor staan. Mensen die een trots gevoel van zelfexpressie bezitten. Mensen die anders zijn. Inmiddels zijn Dr. Martens een echte musthaves geworden en worden de boots regelmatig gespot op festivals en in het straatbeeld.

Meer
Dr. Martens
Filters:
 • Maat
  Maat
 • Kleur
  Kleur
 • Sale
  Sale
 • Seizoen
  Seizoen
157 items
1 / 3
We hebben 157 Dr. Martens items
En we voegen elke dag nieuwe toe! Wil je als eerste de nieuwste items, price-drops en meer zien? Schrijf je in voor de exclusieve Dr. Martens updates. Maak een account aan en schrijf je in voor de exclusieve Dr. Martens updates.
Ontvang updates
Als je je aanmeldt, stem je in met ons Privacybeleid. Het is mogelijk om op elk moment af te melden door op de link onderaan onze e-mails te klikken.

Waar staat Dr. Martens bekend om?

Geschiedenis

Dr. Martens worden gedragen door mensen die hun eigen individuele stijl hebben maar een verenigde geest delen - authentieke karakters die ergens voor staan. Mensen die een trots gevoel van zelfexpressie bezitten. Mensen die anders zijn. Op stilistisch niveau stellen de eenvoudige silhouetten van Dr. Martens hun dragers in staat om de laarzen en schoenen aan te nemen als onderdeel van hun eigen individu en zeer onderscheidende stijl; op praktisch niveau maken hun beroemde duurzaamheid en comfort ze ideaal voor de meedogenloze wereld van optredens en street fashion; en dan eindelijk op emotioneel niveau, ze zijn een teken van houding en empowerment. Dit was echter niet altijd zo: Dr. Martens was oorspronkelijk een bescheiden werkkledinglaars die in een bepaald stadium zelfs als tuinschoen werd verkocht. Dus, hoe is deze utilitaire boot veranderd in een van de meest cultureel relevante merken van de moderne tijd? Dat is een interessant en uniek verhaal ...

Vanaf 1901 stond de familie Griggs erom bekend laarzen te maken in het kleine stadje Wollaston, Northamptonshire in de Engelse Midlands. Ze vormden de kern van de Engelse schoenenindustrie en gedurende zes decennia verwierven Griggs schoenen een solide reputatie als stevige, duurzame werklaarzen. Het verhaal ging toen over naar het naoorlogse München, 1945 en Dr. Klaus Maertens, een 25-jarige soldaat. Terwijl hij herstelde van een gebroken voet, creëerde hij een unieke luchtkussenzool (in plaats van de traditionele hard lederen zool) om zijn herstel te bevorderen. Met behulp van een naald van een geborgen schoenmaker maakte Maertens een prototypeschoen en toonde het aan een oude universiteitsvriend en werktuigbouwkundig ingenieur, Dr. Herbert Funk. De twee gingen een partnerschap aan door niet meer gebruikte militaire benodigdheden te gebruiken om hun unieke schoenen te produceren. Tegen 1947 begonnen ze met de formele productie en binnen een decennium hadden ze een bloeiende business, meestal verkochten ze aan oudere vrouwen. In 1959 besloten ze dat het tijd was om hun revolutionaire schoenenuitvinding te adverteren in buitenlandse tijdschriften.

Toen in 2010 het tijdperk van het mondiale dorp en sociale media aanbrak, is elk aspect van jeugdcultuur en subculturele stijl veranderd. Toch zijn diverse individuen, fans en subculturen nog steeds fan van Dr. Martens, aangetrokken door zijn unieke alternatieve aantrekkingskracht en authenticiteit in een wereld van homogeniteit. In 2010 vierde een gerevitaliseerde Dr. Martens zijn vijftigste verjaardag: vijf decennia die getuige zijn geweest van de adoptie van het merk door een breed scala aan stammen, beroemdheden, muzikanten en vrijdenkende individuen - die elk de laarzen en schoenen aan hun persoonlijke behoeften onderwierpen, attitudes en identiteit. Zonder muziek zou dr. Martens een werklaars zijn gebleven. De muziek van stammen die Dr. Martens dragen, is onlosmakelijk verbonden met het merk zelf.

Dr. Martens schoenen

Schoenen van Dr. Martens zijn gemaakt van echt leer en gaan daarom járen mee. Zelfs als je er maandelijks op naar een festival gaat of ze dagelijks draagt ;-) Je moet de schoenen en laarzen van Dr. Martens even inlopen, want ja, leer, maar na een paar dagen wil je ze nooit meer uitdoen. Ze lopen dan heerlijk en je voeten blijven lekker warm en beschermd in schoenen en laarzen van Dr. Martens.

Nieuwe Collectie

Fan van de schoenen en laarzen van Dr. Martens? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Dr. Martens Sale

We hebben je door! Jij bent op zoek naar schoenen en laarzen Dr. Martens in de sale. Nou, luister dan goed: doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een prachtige schoen of laars van Dr. Martens kunt scoren in de sale. En wat helemaal handig is: zet je favoriete items van Dr. Martens op je wishlist en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan!

Wanneer start de Dr. Martens sale?

Als je items van Dr. Martens in de sale wilt kopen kun je deze in je wishlist plaatsen. Zodra het item in de SALE gaat ontvang je een melding in je inbox. Weet je nog niet precies welk specifiek je met korting wil scoren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat jij aan het begin van de winter- en zomersale een melding krijgt wanneer de SALE van Dr. Martens start.

Waar koop je Dr. Martens?

Bij het online platform Winkelstraat.nl shop je fashion van het merk Dr. Martens welke wordt aangeboden bij honderden premium en luxe designer stores in Europa. Dat betekent dat je in één overzicht direct de laatste collecties kunt bekijken en zie je welke exclusieve items er op dit moment op voorraad zijn. Dit maakt ons grote aanbod uniek en heb je fenomenale items binnen handbereik.