Heren Mocassins, (40) items

Wel zo makkelijk om je voeten heen te schuiven, die mocassins. Waar je ze van kent: doordat ze vaak in suède zijn en voorzien van kwastjes, horsebits of veters aan de bovenzijde. Aardetinten zijn altijd goed. Maar hé, doe eens gek en neem eens een verrassendere creatie – in bijvoorbeeld kobaltblauw of vuurrood, met studs of met een uitdagend slangenmotief.

Elegant in een handomdraai
Een mocassin maakt je outfit in een handomdraai elegant. Probeer het maar eens. Met bijvoorbeeld de Italiaanse klassiekers van Tod’s, Alberto Bellini of Armani. Als het even kan, zonder sokken. Stel je hebt de bordeaux-bruine in handen, combineer ze dan eens met chino’s, een grijzig gestreepte sweater en een legergroen jasje.

Die eerste indruk
Je zoekt nog meer van dit fantastisch comfortabel schoeisel? Hold on, en kijk eens bij de loafers en espadrilles. Die laatste zijn ideaal voor in de zomer. Het gemeenschappelijke kenmerk van deze schoenen: ze zijn nét even iets anders, iets verfijnder, iets verzorgder. En dát is, zeker voor die eerste indruk, nooit verkeerd.