The Perfect Shirt

The Perfect Shirt 


Of het nu een wit exemplaar is of een met prints, een prijzig of een goedkoop, een Italiaans of een Amerikaans, een ‘slim fit’ of een ‘loose fit’: het perfecte overhemd is er in veel verschillende vormen. Toch hebben ze ook zo hun overeenkomsten. Denk aan: een goede pasvorm, gemaakt van kwalitatief stof en details die tot in de puntjes zijn verfijnd.


Pasvorm is belangrijk
Het perfecte overhemd tilt een look naar een hoger niveau. Maar waaraan herken je nou dat ene exemplaar dat precies voor jouw lijf lijkt te zijn gemaakt? Het item dat je dag in dag uit draagt, of je het nu draagt onder een casual-chique kantooroutfit, de nieuwste sneakers of een piekfijn kostuum? Aan de hand van pure premium fashion labels Gentiluomo en Genti leggen we je uit waar je zoal rekening mee kunt houden, te beginnen met 8 algemene tips:

8 tips voor het juiste shirt

  • Bij het juiste boord past er één vinger tussen hals en boord;
  • Een hoger boord oogt doorgaans goed bij een lange nek en een lager boord bij een kortere nek;
  • Een overhemd is qua silhouet geschikt voor je lijf wanneer de knoopjes niet op spanning staan en er voldoende bewegingsvrijheid is, vooral belangrijk bij lichaamsvolgende modellen als slim fit en skin fit; 
  • Het manchet zou moet reiken tot net over de polsen heen;
  • Qua materialen draag je linnen het beste in de zomer en katoen (of een variant daarop) de rest van het jaar; 
  • Je overhemd wassen op 30 graden Celsius zorgt ervoor dat het materiaal en de kleur zich langer behouden; 
  • Strijk eerst de kraag – eerst van binnen, dan van buiten – en vervolg dan met de langere borst- en rugstukken om vervolgens te eindigen met de mouwen. 
  • Laat het overhemd bij voorkeur hangen op houten hangers aangezien deze geen ongewenste vormen in de schouders veroorzaken;

Gentiluomo Chic en Casual

Gentiluomo

 

Gentiluomo is een zogenaamd pure premium fashion label. Het richt zich op de creatie van goede overhemden die klassiek, comfortabel en Italiaans elegant zijn. Wat ze nu zo goed maakt? Onder andere de dubbele knoopzetting op borsthoogte, de hoogwaardige dubbel getwijnde stof (“Two-Ply”), de extra verstevigde kraag met baleinen, het gedeelde schouderjuk, een achterpand dat langer is dan het voorpand en een verstelbaar manchet.

“Slim fit” is een populaire lichaamsvolgende pasvorm uit de Gentiluomo-lijn. Het heeft een hoger opgesneden armsgat en een slankere mouw. Daarnaast is het gemaakt van “Caribbean stretch”: een hoogwaardige stof van langvezelig katoen, traditioneel geoogst en bewerkt in geselecteerde katoenvelden. De combinatie van een fijn stretchgaren en een unieke “Easy-care finish” maakt het nauwsluitende overhemd comfortabel om te dragen, minder kreukgevoelig en makkelijk qua onderhoud. Zo heb je dus niet alleen een kledingstuk dat je makkelijk draagt en dat goed op je lijf aansluit, maar ook een exemplaar dat lang meegaat.

Shop Gentiluomo

 

Genti: Fashionable sportief

Genti

 

Clean, sportief en classy. Genti is casual, maar daarom niet minder chic. Je treft bij dit label ontwerpen voor mannen met een sterkere individuele stijl. Zo hebben deze overhemden bijvoorbeeld een slanker silhouet, een kleiner boord, een smallere knooplijst en zijn ze wat langer. Nogmaals: let bij een nauwsluitend model erop dat knoopjes niet gaan openstaan.

Eén van GENTI’s opvallende modellen is de “Skin fit”. Dit is de slankste pasvorm van het label, dat dankzij een katoen-stretchmix comfortabel zit. Overigens maakt dit materiaal het een eenvoudig te onderhouden overhemd dat, hoe vaak je het ook draagt, niet gauw haar silhouet verliest.

Shop Genti

 

Terug naar boven