Beyond The Brand

Parajumpers Unfold

Parajumpers

 

Introducing Massimo Rossetti
Het waren de college-style jackets in Amerikaanse films die hem zijn liefde voor sportswear deden ontdekken. Massimo was toen 18 jaar oud en keek regelmatig mee naar de favoriete films van zijn opa. Hij vond de kleding fantastisch. De wijde schouders en smalle taille zorgden ervoor dat Massimo een succes was bij de meisjes.

Veel sporten
Later besloot Massimo bij een bank te gaan werken. Ondertussen beoefenden hij veel sporten op hoog niveau, zoals extreme skiing, tennis en zeilen. De term ‘sportswear’ bestond toen nog niet echt. Behoefte aan mooie sportkleding en comfort wél. Verschillende designers besloten hierop in te spelen en kopieerden stijlen uit andere culturen. Langzaam maar zeker werd sportswear een van dag-tot-dag ding.

 

Parajumpers

 

Een cultuur op zichzelf
Volgens Massimo Rossetti is sportswear één van de weinige sectors waar cultuur vaak mist. Hij besloot dat sportswear daarom een cultuur op zichzelf moest zijn. Een merk moet ontstaan zijn vanuit een goede basis. Een meesterwerk. Een zeer goed idee.

In een kroeg in Alaska ontmoette Massimo een lid van de ‘210h Rescue Squadron.’ Deze reddingseenheid is zeer getraind voor extreme zoek- en reddingsoperaties in de meest wilde, afgelegen en gevaarlijkste uithoeken van de wereld. Wanneer schepen bijvoorbeeld in nood zijn op zee, bergbeklimmers vastzitten op 4000 meter hoogte, of onderzeeërs gezonken zijn op onvoorstelbare dieptes, worden deze mannen opgeroepen. Massimo was geïnspireerd.

 

Parajumpers

 

Na jarenlang als ontwerper van buitenkleding en importeur te hebben gewerkt, besloot Massimo zijn eigen lijn te beginnen. Parajumpers is geïnspireerd op de leden van de 210h Rescue Squadron, de geschiedenis van de Verenigde Staten en solidariteit. De reddingseenheden zijn PJ’s. Moedig en beter getraind dan welk andere militaire eenheid dan ook. En het allerbelangrijkst: ze gebruiken hun vaardigheden en technieken om mensenlevens te redden.

 

Parajumpers

 

De collecties
Parajumpers staat voor extreem innovatieve buitenkleding, met zeer technologisch geavanceerde componenten, maar bovenal: functionaliteit. Jassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van sterk en duurzaam nylon en voorzien van een verwijderbare, donzen binnenvoering. De kraag wordt vastgezet met een haak die ook bij parachutespringen gebruikt wordt. En voorop de jassen zit een grote multi-cargo pocket met nog eens drie kleinere zakken daarin. Handig voor accessoires als ipods, GPS ontvangers, mobiele telefoons, etc.

 

Parajumpers

 

“That Others May Live!”

 

Shop Dames     Shop Heren

Terug naar boven