Gratis snelle bezorging  |    Reviews 4.6/5

Van Bommel

Het merk Van Bommel bestaat al een paar honderd jaar. Al die tijd is het in familiehanden gebleven. Een aantal jaren geleden werd er een lijn vernoemd naar de zoon van de toenmalige eigenaar. Floris van Bommel maakt de perfecte schoenen voor mannen die met een klassieke uitstraling toch een beetje speels over willen komen. Als je de schoenen, en tegenwoordig ook riemen, ziet weet je meteen waarom dit merk zo populair is geworden: het blijft zijn prachtige uitstraling behouden!

Pagina 1 van 2

De geschiedenis van Van Bommel

Van Bommel is een Nederlandse schoenfabrikant. Het is een familiebedrijf waarvan de officiële naam luidt: Schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel B.V. Het bedrijf is gevestigd te Moergestel.

Van Bommel heeft een lange geschiedenis en vangt aan met Reynier van Bommel, afkomstig uit Dongen, die zich omstreeks 1694 in Breda vestigde. In 1734 stonden zijn zoons Adrianus en Christianus Van Bommel (1e generatie) bekend als meester-schoenmakers in Breda, en in dit jaar vangt de officiële bedrijfsgeschiedenis aan. Ze herstelden niet alleen schoenen, maar vervaardigde ze ook.

Josephus van Bommel, de zoon van Adrianus (2e generatie), trouwde met een vrouw uit Baarle-Nassau en vestigde zich daar als schoenmaker. Josephus' zoon, Johannes Petrus van Bommel (3e generatie) trouwde in 1795 met Cornelia van Arendonk en vestigde zich in haar woonplaats Moergestel. Samen met zijn zoon Johannes Franciscus van Bommel (4e generatie) stichtte hij een schoenen- en laarzenmakerij. In 1853 stond Johannes Franciscus bekend als laarzenmaker. Hij had enkele mensen in dienst en ook werd er voor hem gewerkt in thuisarbeid.

Omstreeks 1880 waren er in Moergestel meer dan zestig schoenmakers, waaronder een tiental fabrikanten. Hieronder bevond zich ook Johannes Franciscus Van Bommel. Zijn zoon Johannes Peter van Bommel (5e generatie) zette het bedrijf voort, maar stierf in 1887 op 51-jarige leeftijd. Zijn toen 45-jarige weduwe, Johanna van Dinter, zette het bedrijf voort samen met haar oudste zoon Franciscus Johannes (Janus) (6e generatie). Aldus werd de naam Wed. J.P. van Bommel verbonden met het bedrijf. In 1928 kwam Janus' jongste zoon Johannes P.J. van Bommel (Jan) in het bedrijf (7e generatie). Hij werd bedrijfsleider en later hoofdvertegenwoordiger.

In 1947 werd de productie aanzienlijk uitgebreid. Ook de fabriek werd vergroot en in 1948 werd het nieuwe gedeelte in gebruik genomen. In 1951 brandde de fabriek tot op de grond toe af. Acht maanden na de brand werd ook de productie in de nieuwe fabriek hervat. In 1952 werd het predicaat Hofleverancier verleend aan het bedrijf. In 1979 werd F.J. (Frans) van Bommel (8e generatie) benoemd tot commercieel directeur.

Hoewel Van Bommel in 1982 een hoge Italiaanse onderscheiding, de “Oscar Alta Moda”, ontving, was het moeilijk om in het begin van de jaren 80 van de 20e eeuw de strijd met de concurrentie aan te gaan. De nieuwe modellen van Van Bommel bleken echter succesvol en er was sprake van een stijgende vraag. Vanaf 1990 werd het dragen van gymschoenen een trend, waar Van Bommel zich vooral op formele schoenen had gericht. Om in de nieuwe trend te voorzien werd het merk “Floris van Bommel” opgezet. Uiteindelijk kwamen er vanuit het buitenland zeer exclusieve schoenen op de markt. Om ook in deze trend te voorzien werd in 2002 het merk “Noble Blue” geïntroduceerd bij het aantreden van de 9e generatie: Reynier, Floris, en Pepijn van Bommel.

Schoenen

De schoenen van Van Bommel zijn chic, modern en van hoge kwaliteit. Trendy designs en mooi kleurgebruik staan centraal. Deze chique schoenen van Nederlandse bodem zijn al vele jaren een begrip. Een paar schoenen van Floris van Bommel mag zeker niet ontbreken in jouw garderobe.

Nieuwe Collectie

Een grote fan van de schoenen van Van Bommel? Dan is de Winkelstraat.nl App echt iets voor jou. Hierin kun je zelf aangeven wie jouw favoriete designers zijn, waarna je direct een push-berichtje krijgt zodra er nieuwe items zijn binnengekomen. De app is beschikbaar voor iPhone en deze is te vinden in de App Store als je zoekt naar Winkelstraat.nl.

Van Bommel Sale

Ben je op zoek naar Van Bommel schoenen in de sale? Dat begrijpen wij wel! Doordat je bij Winkelstraat.nl de voorraad ziet van honderden winkels, heb je tijdens de opruimings-periode relatief veel kans dat je toch nog een paar schoenen van Van Bommel kunt scoren in de sale. Wat kun je doen om er op tijd bij te zijn? Zet je favoriete Van Bommel schoenen in je winkelmandje en je ontvangt direct een melding zodra deze de sale in gaan. Hoe handig is dat?