Gratis snelle bezorging  |    Reviews 4.6/5

Black Bananas Jr.

De Black Bananas Junior collectie zit vol met t-shirts, jassen, truien, shorts, broeken en tracksuits. Dit is voor zowel meisjes als jongens beschikbaar. De collectie is te herkennen aan de stoere trackingsuits en fashionable items. De naam van Black Bananas is geïnspireerd op de bananen uit de Carribean, waar eigenaar Wesley tijdens zijn vakantie op het idee kwam om het fashion merk Black Bananas te starten.

Pagina 1 van 3

De geschiedenis van Black Bananas Junior

In 2011 richtte Wesley Balnikker het Nederlandse merk Black Bananas op. Tijdens zijn stage in de Caribbean besteedde hij zijn vrije tijd aan het ontwerpen van T-shirts voor zijn vrienden. Bij het uitgaan droegen zij deze T-shirt en steeds meer mensen wilden ze hebben. Vanuit zijn hangmat droomde hij over zijn eigen kledinglijn. Van kokosnoten via ananassen naar hangmatten, cocktails én bananen… Het waren echt de Caribbean die Wesley deden inspireren een eigen kledingmerk te beginnen. “Die bananen, dáár moeten we iets mee. Alleen moest er wel nog iets voor staan. Twee B’s, dat is cool. Black Bananas. Ja, dat klinkt lekker!”, dacht Wesley. En dat past goed bij de stijl Black Fashion waar Wesley gek op is.

Terug in Nederland werden de T-shirts razend populair en al snel ontstond het merk Black Bananas met de welbekende aap als logo. Black Bananas kreeg een gezicht, een eerste lijn en een kleine, simpele webshop. De apenkop in combinatie met de banaan bleek een schot in de roos. Wanneer Wesley tijdens het uitgaan zijn ontwerp droeg, vroegen mensen steeds vaker waar hij zijn shirt vandaan had. Dat bekende Nederlanders zoals DJ Chuckie, Freddy Moreira, Johnny 500 en Fajah Lourens allemaal met zijn ontwerpen zouden gaan rondlopen, had hij toen nooit gedacht.

Enkele seizoenen geleden besloot Wesley ook een junior collectie toe te voegen. Dus nu kunnen ook de kleinste rondlopen in stoere outfits van Black Bananas. En hoe leuk is het om matchend over straat te kunnen met je ouders of kinderen?

Black Bananas Kleding

De F.C. Pre-game Black Bananas tee’s zijn in de laatste jaren een grote hit geworden. Buiten deze F.C. collectie met de bekende hoodies en tee’s maakt Black Bananas ook gave jackets, caps en joggers. Deze collectie bestaat met name uit felle kleuren zoals geel, roze en lichtblauw. Maar er zijn ook tracksuits in donkergroen, blauw en zwart.

Wesley doet zijn inspiratie op door te kijken naar grote merken. Zo vindt hij de full colour prints van Marcelo Burlon erg cool. Zijn designs zijn heel uitbundig en grafisch. Wesley zoekt naar elementen die hij tof vindt en past deze op een geheel eigen manier toe op items in zijn eigen collecties. Unieke designs en goede printtechnieken zijn key. Zo worden de nieuwste prints van Black Bananas gedrukt ín de stof, in plaats van erop. Dat zit veel lekkerder en geeft een luxe uitstraling.

Black Bananas Junior

Inmiddels zijn er ook voor de jongens en meiden die fan zijn van Black Bananas genoeg opties. Van tracksuits, tot T-shirts en van joggingsbroeken tot bodywarmers. Complete garderobes voor de kids kunnen er van Black Bananas worden besteld!

Black Bananas nieuwe collectie

Ben jij helemaal fan van Black Bananas? En wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe hoodies, T-shirts, broeken en meer van Black Bananas? Dat kan! In onze Winkelstraat App kun jij aangeven wie jouw favoriete designers zijn en ontvang je direct een pushbericht zodra dat merk nieuwe items online heeft gezet. Handig toch? Zoek snel naar Winkelstraat.nl in de App Store.

Black Bananas sale

Als een echte Black Bananas supporter wil jij natuurlijk ook wel eens een item in de sale scoren, snappen wij! En omdat je op Winkelstraat.nl het aanbod van honderden boutiques kan zien, is de kans groot dat je bij ons een item van Black Bananas in de sale kan vinden. Zet jouw favoriete items in je wishlist en ontvang direct een melding zodra deze de sale in gaat. Krijg je deze melding? Wees dan snel, want items Black Bananas zijn gewild!