MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF -
MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF - MID SEASON SALE - UP TO 70% OFF -

Balenciaga / Dames Vintage

De cut out ankle boots, de (eerlijk is eerlijk) look-a-like IKEA bag, de nieuwe sok-sneakers… Als er één merk keer op keer de voorpagina’s weet te behalen, is het Balenciaga wel. Als een van de weinige designers wist Balenciaga altijd vernieuwend te zijn. Hij speelde met proporties, volumes en veel draperieën van verschillende stoffen. Balenciaga gebruikt maar een enkele keer prints of felle kleuren, maar de polkadot is lange tijd een wel heel typische bedrukking voor zijn werk geweest. Christian Dior noemde Balenciaga ‘de meester van ons allen.’ De vraag is: ben jij het daar mee eens?

Meer
Balenciaga / Dames Vintage
Filters:
 • Designer (1)
  Designer
 • Maat
  Maat
 • Kleur
  Kleur
 • Sale
  Sale
 • Seizoen
  Seizoen
22 items

Ontdek Vintage Balenciaga: Een Tijdloze Fusie van Elegantie en Innovatie

Een Erfgoed van Verfijning en Vernieuwing

Stel je voor dat je door de tijd reist met een garderobe die zowel klassiek als baanbrekend is. Balenciaga's vintage collectie voor dames is precies dat – een betoverende mix van historische klasse en vooruitstrevende visie. Dit iconische merk, opgericht door de Spaanse ontwerper Cristóbal Balenciaga, heeft decennialang de essentie van luxe en innovatie in de mode gevangen. Het staat bekend om zijn revolutionaire silhouetten en uitzonderlijke vakmanschap die de regels van de haute couture hebben herschreven. Vandaag de dag, blijven de vintage stukken van Balenciaga een bron van inspiratie en een toonbeeld van tijdloze elegantie.

De Voetsporen van een Meester

De geschiedenis van Balenciaga is er een van passie en precisie. Opgericht in 1919, groeide het merk uit tot een symbool van verfijning. Cristóbal Balenciaga's benadering van mode was radicaal voor zijn tijd, en zijn nalatenschap leeft voort in elk vintage stuk. Onder zijn leiding werd de vrouwelijke vorm opnieuw uitgevonden, met designs die de natuurlijke lijnen van het lichaam respecteerden en tegelijkertijd een dramatische flair toevoegden. Zijn invloed op de mode-industrie is onmiskenbaar, en de tijdloze stukken die hij heeft achtergelaten, blijven geliefd bij modeliefhebbers over de hele wereld.

Het Signatuur van Balenciaga Vintage

Wat maakt Balenciaga's vintage kleding zo speciaal? Het is een symfonie van exclusieve stoffen, innovatieve snitten en onvergetelijke details. Van de beroemde 'babydoll' jurken tot de avant-gardistische 'bubbel' rokken, elk stuk vertelt een verhaal van modegeschiedenis. De kwaliteit is onberispelijk, met zorgvuldig gekozen materialen en minutieuze afwerking die de tand des tijds hebben doorstaan. Het ontwerp is onmiskenbaar Balenciaga – gewaagd, artistiek en altijd een stap voor op de trends.

Icoonstukken van Gisteren voor de Garderobe van Vandaag

Elke collectie heeft zijn sterstukken, en Balenciaga's vintage lijn is geen uitzondering. De 'Le Dix' handtas, bijvoorbeeld, blijft een geliefd item onder modekenners en de elegante avondjurken zijn nog steeds een synoniem voor chique. Deze historische creaties zijn niet alleen een knipoog naar het verleden, maar ook een investering in de toekomst, omdat ze hun waarde behouden en zelfs kunnen toenemen naarmate de tijd verstrijkt.

Het Logo als Tijdloos Symbool

Balenciaga's logo is subtiel maar onmiskenbaar, vaak discreet geïntegreerd in de ontwerpen of als een stijlvol accent op accessoires. In de vintage collecties is het logo een teken van authenticiteit en een herinnering aan de rijke geschiedenis van het merk. Het draagt bij aan de exclusiviteit en desirability van elk stuk, en verzekert je ervan dat je iets draagt dat echt bijzonder is.

Voeg een Stuk Modegeschiedenis toe aan je Garderobe

Het bezitten van een vintage Balenciaga is meer dan alleen een modekeuze; het is een stukje cultuur, een kunstwerk dat je kunt dragen. Wanneer je kiest voor een vintage Balenciaga, kies je voor een erfstuk dat generaties lang gekoesterd kan worden. Dus waarom zou je niet vandaag nog jouw connectie met dit illustere verleden verkennen? Ontdek de collectie en vind het vintage Balenciaga-item dat jouw hart sneller doet kloppen en je garderobe naar een hoger niveau tilt.